Skip to main content
Back to home
 • #Victim051

  Gard: Forelsket i make-up kunsten!

  Gard Strand er på mange måter hovedpersonen i det nye Generation 2.0 stuntet “HypnotisM”. Han forvandlet Joakim Kleven om til Stefan Persson, videoen hadde ikke blitt bra om ikke Gard var så dyktig og talentfull som han er. Vi har tatt en prat med Gard, om hvordan det er å drive med hans store passion, nemlig make-up, masking og hårdesign.

  – Hva fikk deg til starte med make-up?

   

  Halloween! Første gang jeg dyppet inn i verden av sminke og spesialeffekter var halloween 2014. Jeg ble invitert til en halloween fest hvor det skulle være kostymekonkurranse. Jeg gikk rett på youtube for å finne inspirasjon. Youtube hadde mange spennende tutorials på halloweensminke man kunne gjøre hjemme, og jeg hentet inspirasjon fra en zombie look av youtuberen Elizabeth Jayne. Jeg endte til slutt med å bli en zombie tannfe. Derfra la jeg mer og mer arbeid i kostymene mine etter som årene gikk, og jeg ble forelsket i kunsten!

   

   

  – Hvordan var det å være med på å lage HynotisM musikkvideoen, hvor lang tid brukte du på å lage looken til Stefan Persson?

   

  Det var utrolig gøy å få muligheten til å være med på å lage HypnotisM! Det var en svært utfordrende, men ikke minst spennende oppgave å få Joakim til å ligne på Stefan Persson. Det å få en i 20 årene til å ligne på en spesifikk 72 åring er både utfordrende og tidkrevende. Det er mye som må stemme anatomisk i ansiktet for at det skal virke troverdig.

  Joakim Kleven Generation 2.0 Modern Slavery

  Jeg brukte i underkant av en måned fra start til slutt. Dette inkluderer research, ansiktsavstøp, skulptering, knytting av parykk, formlaging, prøvesminke og ferdig resultat. Jeg fikk god hjelp av Lise Lotte Sivertsvik Jørgensen og Denise Aastrøm til å lage parykken.

   

   

  Karakteren er den mest utfordrende jeg har gjort så langt, og jeg er ganske fornøyd med resultatet. Det å endre en persons utseende, og få det til å se realistisk ut er blant det vanskeligste en kan gjøre. Realistisk sminke er blant det jeg har lyst til å bli enda bedre på!

  – Hvordan har responsen vært på alt du har laget?

   

  Jeg går nå siste året på en 3-årig bachelor i Maske og hårdesign. Karakterene jeg skaper får generelt god Respons fra lærere, medelever familie og venner. Støtten og tilbakemeldingene jeg får motiverer meg til å fortsette vokse og bli den beste jeg kan være!

  Gard Strand Joakim Kleven Generation 2.0

   

  – Hva er planene videre? Hva drømmer du om å oppnå?

   

  Først og fremst fullføre det siste halvåret på bacheloren min. Etter det er veien i grunn ganske åpen, og tanken på videre kurs i utlandet er ikke utelukket. Man er aldri ferdig utlært! Jeg har også lyst til å virkelig komme meg ut i arbeidsmarkedet som maske og hårdesigner. I skrivende stund er jeg på utplassering hos Odd Studio i Sydney, så det hadde vært veldig gøy om de ville ha meg tilbake igjen til sommeren!

  Gard Strand Joakim Kleven Generation 2.0

   

  Det jeg drømmer om er å faktisk kunne leve av yrket mitt. At jeg ikke trenger ha en deltidsjobb, men bare kan gjøre det jeg virkelig elsker, som er å skape karakterer og effekter til film og TV. Å få mulighet til å jobbe på en større fantasi film eller tv-serie med omfattende protesesminke er virkelig drømmejobben!

  Gard Strand Joakim Kleven Generation 2.0

  – Hva vil du si til generasjonen din, 13-27 år, som drømmer om å driver med talentet ditt, hva enn det er?

   

  1. Ikke vær redd for å gjøre feil! Ingen er best med en gang. Øv på ting du syns er vanskelig, og lær av feilene du gjør på veien.

  2. Ikke sammenlign deg for mye med andre. Se på hvor du er i din læringsprosess, og voks derfra.

   

  3. Kos deg og ha det gøy med hår og sminke! Blir du frustrert og ikke får det til, ta en pause, spis litt sjokolade og prøv igjen!

Leave a Reply