Skip to main content
Back to home
 • #Victim840

  MARIA MEYJEY: Skal ta moteverden med STORM!

  25 år gamle Maria MeyJey er selfmade designer og kunstner. Hun skaper og maler unike klesplagg, som er bærekraftige og etisk produsert! Drømmen er å ta over «the fashion world» med sine plagg. Maria jobber døgnet rundt, men for henne er hvert sekund verdt det! Hun vil skape kunst som får folk til å føle noe. Vi har tatt en prat med det unike talentet!

  Hvor lenge har du drevet med kunsten din?

   

  Jeg har holdt på med kunst og design siden første gang jeg kunne holde en blyant. Det har alltid vært min måte å uttrykke meg på når jeg ikke klarte å forklare alle følelsene mine. Jeg kan fortsatt huske første kjolen jeg designet på barneskolen, det var da jeg virkelig skjønte at dette var det jeg ville gjøre i livet. Jeg likte ironisk nok ikke kunst timene på skolen fordi de alltid skulle fortelle meg hvordan jeg skulle lage min kunst, noe jeg aldri hørte på uansett. Jeg ville heller være fornøyd med mitt verk enn å la noen andre bestemme hvordan jeg skulle uttrykke meg. De siste årene har jeg virkelig fokusert på kunsten og brukt all min tid på å lage nye verk på canvas eller klær.

  Hva er historien bak MeyJey art?

   

  Jeg ville ha en profil der jeg kun la ut ting som fokuserte på kunsten min (blir fort en selfie dagbok på den andre profilen). Det tok meg en stund å virkelig bruke tittelen «kunstner» fordi jeg var så preget av at man liksom måtte ta en bachelor for å kunne si det. Nå er jeg sjef i eget firma, selger custom made pieces til så mange forskjellige typer mennesker mens jeg jobber hver dag med å bygge mitt brand. MeyJey navnet er egentlig ett slæng navn for det som var mitt kallenavn før, Maja. Nå er det mitt etternavn og mitt brand.

  Hvordan ser en typisk uke ut for deg?

   

  Jeg har fortsatt en 9-5 jobb, så enn så lenge jobber jeg i barnehage på dagen mens med en gang jeg kommer hjem så er det å lage kunstverk. Jeg utfordret meg selv for noen år siden å alltid få gjort noe kreativt hver dag, slik at jeg alltid føler jeg har gjort noe for the brand. Jeg maler på klær, da alt fra skinnjakker, denim jakker, t-skjorter, vesker, bukser osv. Det er veldig mye detaljer i mine verk så det tar utrolig lang tid, det blir som regel gjort i flere runder. Jeg har alltid flere ting jeg holder på med samtidig, da altså at jeg har flere plagg jeg kan jobbe med fordi jeg begynner på ett når ett annet tørker.

  Jeg har tatt en del bestillinger men nå for tiden jobber jeg kun med det som skal være i nettbutikken min som kommer i November. Det er mye planlegging og arbeid men jeg har ett fantastisk team som hjelper meg. Min manager fikser og ordner så mye for meg så jeg kan fokusere på den kreative delen. Det eneste jeg vil er å male og designe så det er veldig fint å ha noen som virkelig forstår det og lar meg gjøre det jeg vil.

  Det blir ikke tid til så mye sosialt liv fordi jeg er så fokusert på det jeg gjør, hvis jeg ikke maler eller lager noe så blir det jo ikke noe butikk så da er valget veldig enkelt. Jeg prøver å bli bedre på å treffe venner, men de fleste skjønner hvor viktig dette er for meg så de kommer enten til meg eller så finner vi på noe som er relatert til det jeg gjør slik at jeg får jobbet samtidig. All in all så går alle dager til jobb, men når man elsker det man gjør så er hvert sekund verdt det.

  Hva er den store drømmen?

   

  Drømmen er å bygge ett imperium. MeyJey skal bli enda mer internasjonalt enn det det er nå så vi kommer til å ta over the fashion world. Jeg vil kunne leve av min kreativitet i alle mulige former. Jeg drømmer om å gjøre ett samarbeid med Rihanna (biggest Idol) samt å ha mine klær på alle fashion weeks, Vogue covers og samarbeid med de største merkene som for eksempel Adidas, Alexander McQueen, Thomas Sabo.. Jeg vil redefinere hvordan vi produserer klær slik at det kan bli mer bærekraftig.

  Synes virkelig ikke at vi trenger å ødelegge jorda bare for å se bra ut. For meg handler det ikke om å ha 10 hus og 30 forskjellige biler, men heller å ha friheten til å kunne leve det livet jeg alltid har drømt om. Jeg vil kunne reise dit jeg vil, skape kunst som virkelig får folk til å føle noe, skape ett brand som får folk til å tenke og som de kan bli inspirert av.

  Hva vil du si til generasjon 13-27 som ønsker å leve av talentet sitt?

   

  Hvis du har et talent, passion og virkelig drive til å leve av det som gjør deg lykkelig, GJØR DET! Det finnes nok av de som kommer til å tvile på deg, nok av de som ikke tror på dine evner, men det viktigste er at du tror på deg selv. Bare fordi de ikke klarer det, betyr ikke at du ikke klarer. Ikke la andres usikkerheter gå utover deg og dine drømmer.

  La deg inspirere av at folk ikke tror på deg, fordi du kommer til å være så stolt av deg selv når du gjør det du er ment til. Ikke la årene gå uten at du satser på deg selv, du vil ikke angre på at du har troa på dine evner og ditt talent. Husk at det finnes bare en av deg, så ingen kan gjøre akkurat det du kan. Gjør deg selv uerstattelig, for det er du.

  It’s all love!

  Lyst til å komme i kontakt med Maria? KLIKK HER!

Leave a Reply