Skip to main content
Back to home
 • #Victim3052-3056

  ORMSKRIK: Norsk black-metal band!

  For første gang har vi et black-metal band med i Generation 2.0. Ormskrik er et up and coming metal band som for noen måneder siden slapp sitt debutalbum. Energien fra black og thrash-metal preger musikken dems og drømmen er å en dag jobbe med Kvelertak og Purified in Blood. Vi har tatt en prat med bandet Ormskrik om karrieren så langt og planene fremover.

   

  Hvor lenge har dere drevet på med musikk?

   

  Det hele startet når vi begynte på musikklinjen ved Vågen Vgs. Det tok ikke lang tid før vi ble kjent med hverandre, og fant en felles interesse som var metall. Når vi hadde gått ett år så begynte gitaristen vår Anders å leke med tanken om å starte et band, og begynte å diskutere dette med trommeslageren Kristoffer. Etter hvert så ble det litt mer diskusjon blant oss og det virket som om alle hadde lyst til å prøve å lage musikk, men ikke minst spill live.

  Navnet kom etter bandet var på plass. Det var en lang prosess, men vi landet på Ormskrik etter vi hadde lest om byen Ormskirk og historien bak. Litt tenking og omstokking på bokstaver så ble alle enig om at Ormskrik var et ganske bra navn som man husker lett.

   

  Hvordan vil dere beskrive musikken deres?

   

  Musikken vår er en blanding av det mørke i black-metal og energien fra thrash-metal. Vi har tatt mye inspirasjon fra andre band og greid å smi frem en helt unik sound, som vi enda ikke har funnet et annet sted.

   

   

  Hvordan er metall miljøet i Norge? Hvordan har responsen på musikken deres vært?

   

  Metall miljøet i Norge er ikke det største, men det er utrolig bra musikk å finne. Mye av det som er med på å få frem det beste er alle de forskjellige festivalene som er gode til å få inn de mer drevne, men ikke minst nykommere som viser potensial.

   

  Lokale band som for eksempel Purified in Blood setter standarden høyt, og vi føler at Sandnes og Stavanger har et veldig bra musikkmiljø. Vi føler derimot på fraværet av en skikkelig «metall-scene». Respons på musikken vår har vært veldig bra, og en god pekepinn på at vi gjør noe rett. Dette har og gitt oss motivasjon til å fortsette, men ikke minst legge listen høyere.

  Hva er det største dere har opplevd i karrieren så langt?

   

  Vi føler det er fett å bli forbundet med andre store band fra Sandnes-området som Kvelertak og Purified in Blood. Albumet vårt vil kanskje være det som er det aller største vi har opplevd og som vi personlig er mest fornøyd med. Tunghørt-festival 2016 er også et definitivt høydepunkt. Der delte vi scene med tungvektere som “The Good, The Bad and The Zugly,” “Beaten to Death,” og “NAG.”

   

   

  Hva er planene videre?

   

  Planen er å spille mye mer enn det vi har fått lov til det siste året. Vi håper også på at vi kan spille internasjonalt og ikke bare i Norge. Det er også planer om å gi ut ny musikk, men vi kan ikke si sikkert når dette vil skje.

  Hva er den store drømmen? Noen dere drømmer å samarbeide med?

   

  Den store drømmen er at vi kan være i en slik posisjon at vi kan arrangere store konserter på egen hånd på større scener som for eksempel Sentrum Scene i Oslo. Vi har en drøm om å få samarbeide med band som fks. Kvelertak. Også å ha et band som kan selvstendig opprettholde seg selv økonomisk, er et stort mål for oss.

  Hva vil dere si til generasjonen 13 til 27 år, som drømmer om å leve av talentet sitt, uansett hva det skulle være? Har dere noen tips, råd?

   

  En klassiker er jo at du må være villig til å jobbe hardt og ofre noe for drømmen sin. Vi vil jo si oss enige i dette ettersom det er noe vi kjenner oss igjen i, men noe av det som kan hjelpe mest er kunnskapen om feltet du skal inn i og vite hvordan det fungerer i praksis. Ikke minst så må du bygge deg et nettverk og få kontakter som kan hjelpe deg videre i den retningen du vil.

Leave a Reply